Tietopankki – opi lisää äänestä, valokuvauksesta ja videokuvauksesta

Yli 40 vuoden teknologia-alalla olon jälkeen olemme oppineet paljon valo- ja videokuvauksesta sekä äänentoistosta, joten haluamme jakaa tietojamme kanssasi. Olemme keränneet tänne oppaita, vinkkejä ja neuvoja, joiden avulla pääset kehittämään osaamistasi. Opi kanssamme!

Objektiiviopas – näin valitset sinulle sopivan objektiivin

Kuvaaminen eri vuodenaikoina on erittäin mielenkiintoista ja jos olet kuvannut paljon viimeaikoina, saatat olla miettinyt sitä, miten saisit entistä enemmän irti kamerastasi. Jotkut haluavat ottaa kuvia kauempaa, sumealla taustalla, saada terävämpiä kuvia tai yksinkertaisesti kokeilla jotain uutta. Tällöin uusi objektiivi voi olla tarvitsemasi, mutta oikean objektiivin valinta ei ole välttämättä helppoa, koska sinun on otettava huomioon useita eri tekijöitä. Valintaan voi vaikuttaa objektiivin paino, hinta ja haluamasi tyyli. Käymme tässä läpi verkkosivuiltamme löytyviä termejä, kuten laajakulma, normaalizoomi, superzoomi, makro, teleobjektiivi ja kiinteät linssit. Tämä voi helpottaa sinua valitsemaan sinulle juuri sopivan objektiivin.

Lue lisää

9
marraskuuta

3D-tulostus – valitse juuri sinulle sopivan tulostimen!

Vie luovuutesi uudelle tasolle 3D-tulostimen avulla! Tulostimessa on laaja käyttöalue ja sitä voidaan käyttää esimerkiksi arkkitehtuurityöhön, teollisuussuunnitteluun ja korujen valmistukseen. Sitä voi käyttää myös koulutuksessa tai kotona. Tulostimia löytyy useita eri malleja, sekä aloittelijoille että edistyneemmille käyttäjille. Voimme auttaa sinua löytämään oikean tulostimen 3D-viidakossa ja avaamaan oven 3D-tulostimen luovaan maailmaan!

Lue lisää

31
toukokuuta

Vinkkejä onnistuneeseen kuukuvaukseen

Täältä löydät vinkkejä, kuinka onnistut Kuun valokuvaamisessa, mitkä välineet sopivat kuukuvaukseen ja milloin on superkuu, verikuu tai täysikuu, jotta voit ikuistaa nämä upeat ilmiöt. Löydät myös tältä sivulta vinkkejä järjestelmäkameroista, objektiiveista ja sopivista asetuksista Kuun kuvaamiseen.

Lue lisää

26
lokakuuta

Podcastin aloittaminen – 6 vaihetta, joilla pääset varmasti alkuun!

Podcasti, podi, podradio - rakkaalla lapsella on monta nimeä. Podcastin aloittamisen ei tarvitse olla vaikeaa ja siirtyminen ideasta podcast-lähetykseen voi tapahtua nopeasti. Valitse podcastin aihe, oikeat varusteet ja olet valmis aloittamaan! Täältä löydät tuotevinkkejä, inspiraatiota ja vinkkejä sekä aloittelijoille että kokeneemmille podcastaajille.

Lue lisää

5
helmikuuta

Revontulien kuvaaminen

Haluatko onnistua revontulien kuvaamisessa ja vangita upean näköisen spektaakkelin, jonka Aurora Borealis tarjoaa sinulle kylminä öinä? Ota järjestelmäkamera tai matkapuhelin mukaan revontulien kuvaamiseen. Revontulia voi olla vaikea nähdä paljaalla silmällä, mutta hyvillä ISO-ominaisuuksilla varustettu kamera tai puhelin vangitsee revontulet paremmin, joten ota mielummin liikaa kuvia kuin liian vähän. Voit lukea Facebook-ryhmistä, Aurora Borealis -sivuilta tai uutisraportteja siitä, milloin on voimakkaita aurinkomyrskyjä ja aurinkotuulia. Silloin voimme nähdä tämän upean valoilmiön pilvettöminä ja kylminä talviöinä. Täältä löydät muutamia pikavinkkejä, jotka toivottavasti auttavat sinua ottamaan upeita otoksia.

Lue lisää

23
lokakuuta

Opi lisää muistikorteista

Muistikortti ei ole vain muistikortti. Markkinoilla on monia eri kokoja, laatuja, nopeuksia, nimityksiä ja merkkejä. Käymme läpi tämän viidakon ja kerromme tarkemmin mitä nämä kaikki käsitteet tarkoittavat ja mitä sinun tulee tietää muistikorteista. Hyvä nyrkkisääntö on hankkia suurempi ja nopeampi muistikortti, joka sopii moneen tilanteisiin. Tästä blogista saat lisää tietoa siitä, mitä on hyvä tietää ennen muistikortin hankkimista.

Lue lisää

12
kesäkuuta

Mikä on polttoväli?

Polttoväli laskee objektiivin suurennuksen. Eli, käyttämällä lukuja, jotka mitataan millimetreissä, voimme nähdä kuinka vähän tai paljon objektiiviä on zoomattu.

Lue lisää

22
tammikuuta

Kuvanvakaaja - kuinka hyvä se on?

Ei ole aina helppoa pitää kättä vakaana kun valokuvaat - varsinkin kun valokuvaat hämärässä (pidemmällä valotusajalla) tai teleobjektiivilla (mitä pidempi polttoväli, sitä vaikeampi pitää tasaisena). Hieno ominaisuus joka kompensoi tätä, on kuvanvakaaja, joka auttaa pitämään kuvan vakaana.

Lue lisää
Luovuuden tekniikka on intohimomme.

Me Scandinavian Photolla rakastamme luovuutta sen eri muodoissa ja keskitymme tarjoamaan korkealaatuisia tuotteita kaikille tekniikasta kiinnostuneille. Henkilökohtaisella palvelulla ja asiantuntijaneuvonnalla luomme ratkaisuja, jotka räätälöidään sekä asiakkaan että tarkoituksen mukaan – hyvään hintaan.

Seuraa meitä:
Liity uutiskirjeemme tilaajaksi!

Ole kartalla kuvauksen ja kameroiden uusimmista trendeistä! Tilaa Scandinavian Photon uutiskirje nyt! Saat ensimmäisten joukossa tietoa erikoistarjouksistamme, alan johtavien tuotemerkkien kuulumisista ja uutuuksista sekä tietysti runsaasti inspiraatiota omaan valo- tai videokuvaukseen. Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt, että henkilötietojasi käsitellään tietosuojakäytäntömme mukaisesti.