Mikä on polttoväli?

Polttoväli laskee objektiivin suurennuksen. Eli, käyttämällä lukuja, jotka mitataan millimetreissä, voimme nähdä kuinka vähän tai paljon objektiiviä on zoomattu.

Alhaiset arvot, kuten 10 mm, 15 mm ja 20 mm näyttävät paljon aiheesta kuvassa - tätä kutsutaan laajakulmaksi.
Kun taas korkeat arvot, kuten 100 mm, 200 mm ja 400 mm ovat zoomattu ja antavat vain pienen osan kohteesta – tätä kutsutaan tele.

Esimerkkejä polttovälistä ja miten ne vaikuttavat kuvaa:

24 mm polttoväli

24 mm

Polttoväli 35 mm

35 mm

Foto taget med 50 mm brännvidd

50 mm

Foto taget med 85 mm brännvidd

85 mm

150 mm polttoväli

150 mm

200 mm polttoväli

200 mm

Polttoväli 400 mm

400 mm

Polttoväli 600 mm

600 mm

Laajakulma

Mitä alhaisempi arvo, sitä enemmän laajakulmaa. Tämä sopii erityisen hyvin maisemakuvaukseen, koska yleensä sitä haluaa saada kuvaan niin paljon maisemaa kuin mahdollista.

Tavallinen

50 mm sanotaan olevan "tavallinen" polttoväli. Eli, sen mitä silmä näkee. Tämän takia 50mm sopii erinomaisesti mutokuvaukseen.

Tele

Mitä suurempi arvo, sitä enemmän tele/zoomattu. Tämä sopii erinomaisesti kun haluat kuvata kaukana olevia aiheita, kuten eläimiä tai urheilua.


Älä epäröi ottaa yhteyttä meihin, jos tarvitset apua sopivien laitteiden ja ohjelmistojen löytämiseen. Tavoitat meidät puhelimitse 0800-77 35 35 tai sähköpostitse info@scandinavianphoto.fi. Voit myös vierailla Helsingin myymälässämme. Tutustu meidän Tuoteuutiset & Tietopankki -sivuihin, josta löydät inspiroivia blogipostauksia, tuoteuutisia, tuotetestejä ja vinkkejä, joiden avulla voit entistä helpommin taltioida upeita valokuvia ja videoita.


Opi lisää

2
tammikuuta

Suljinaika – miten kameran suljin toimii?

Kameran suljin ohjaa suljinnopeutta, joka vaikuttaa siihen, kuinka kauan suljin on auki ja kuinka kauan kenno on alttiina valolle. Mitä pidemmän suljinajan valitset, sitä enemmän valoa pääsee kameraan ja päinvastoin. Lyhyt suljinaika pysäyttää liikkeet, kun taas pitkä suljinaika tallentaa tapahtumat kuvaan pidemmäksi ajaksi.

Lue lisää

1
joulukuuta

Objektiiviopas – näin valitset sinulle sopivan objektiivin

Kuvaaminen eri vuodenaikoina on erittäin mielenkiintoista ja jos olet kuvannut paljon viimeaikoina, saatat olla miettinyt sitä, miten saisit entistä enemmän irti kamerastasi. Jotkut haluavat ottaa kuvia kauempaa, sumealla taustalla, saada terävämpiä kuvia tai yksinkertaisesti kokeilla jotain uutta. Tällöin uusi objektiivi voi olla tarvitsemasi, mutta oikean objektiivin valinta ei ole välttämättä helppoa, koska sinun on otettava huomioon useita eri tekijöitä. Valintaan voi vaikuttaa objektiivin paino, hinta ja haluamasi tyyli. Käymme tässä läpi verkkosivuiltamme löytyviä termejä, kuten laajakulma, normaalizoomi, superzoomi, makro, teleobjektiivi ja kiinteät linssit. Tämä voi helpottaa sinua valitsemaan sinulle juuri sopivan objektiivin.

Lue lisää

Scandinavian Photo

12.6.2019

Dela

Luovuuden tekniikka on intohimomme.

Me Scandinavian Photolla rakastamme luovuutta sen eri muodoissa ja keskitymme tarjoamaan korkealaatuisia tuotteita kaikille tekniikasta kiinnostuneille. Henkilökohtaisella palvelulla ja asiantuntijaneuvonnalla luomme ratkaisuja, jotka räätälöidään sekä asiakkaan että tarkoituksen mukaan – hyvään hintaan.

Seuraa meitä:
Liity uutiskirjeemme tilaajaksi!

Ole kartalla kuvauksen ja kameroiden uusimmista trendeistä! Tilaa Scandinavian Photon uutiskirje nyt! Saat ensimmäisten joukossa tietoa erikoistarjouksistamme, alan johtavien tuotemerkkien kuulumisista ja uutuuksista sekä tietysti runsaasti inspiraatiota omaan valo- tai videokuvaukseen. Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt, että henkilötietojasi käsitellään tietosuojakäytäntömme mukaisesti.