Tuote on nyt ostoskorissasi Kassalle
Scandinavian Photo käyttää cookies, jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt tämän.
Kassalle

  Muokkaatteko kuvia?

  Print-palvelumme perustuu siihen, että kuvasi on valmis tulostettavaksi, emme tee automaattisia tai manuaalisia väri, sävy tai kirkkaus säätöjä.

  Jos haluat kuvan muokkausta yhdelle tai useimmille kuvatiedostoille, on se mahdollista valita lisäpalveluna tilattaessa kuvia online tilauksessa.

  Mitä tiedostomuotoa minun tulisi käyttää?

  Scandinavian Photo Print käyttää tiedostomuotoja JPG ja TIFF. Ladattujen tiedostojen tulee olla 300 DPI, 8-bit ja joissa upotettu väriprofiili. Tiedostot TIFF muodossa, joissa tulee olla yhdistetyt tasot , ei tallennettuna LZW pakattuun muotoon.

  Jos et ole tietoinen kuviesi tiedostomuodoista ja koosta, voit jättää asian meidän ratkaistavaksi! Valitse valinnaisista lisäpalveluista kuvatiedoston tarkistus tai säätö ennen tuotteen valmistusta online tilauspalvelussa.

   

  Mitä tiedostokokoa minun tulisi käyttää?

  Ladatessasi tiedostoja tilauspalvelussa, saat tiedon miten ison kuvan voit valmistaa tinkimättä laadusta. Jos koko ilmoitetaan näytöllä vihreänä, voidaan se valmistaa laadukkaana valitussa koossa. Jos koko ilmoitetaan näytöllä keltaisena, suosittelemme sen valmistamista pienemmässä koossa. Tämä on kuitenkin digitaalinen arviointi ja luonnollisesti voit valita kuvan valmistuksen haluamassasi koossa.

  Voit tuottaa kuvasi juuri halutussa koossa, jos valitset en hyväksy kokomuutosta tilatessasi sen tilauspalvelussa.

  Värien hallinta, Standardi

  Ladattavien kuvatiedostojen tulee olla RGB-tilassa, jotta voimme taata parhaan lopputuloksen. Jos tiedostot ladataan CMYK-tilassa tai niistä puuttuu värikuvaus, oletamme automaattisesti että nämä muunnetaan Adobe RGB-tilaan. Suosittelemme siis, että tallennat tiedostosi RGB-tilaan ennen kuvien tilaamista, jotta lopputuloksesta tulee odotettu.

  Jotta valmis kuva vastaa odotuksiasi, on tärkeää että kuvanäyttösi on oikein kalibroitu, arvioidessasi kuviasi. Jos sinulla on kuvanäyttö, jossa voit tehdä värien lisäasetuksia näytön kalibroinnissa, lue lisää, Värienhallinta: ICC-profiili LINKKI. Jos kuvanäytössäsi ei ole mahdollisuuta tehdä värien lisäasetuksia, suosittelemme että käytät vertailukuvatulostetta auttamaan sinua asetuksissa.

  Miten se toimii?

  Aloita lataamalla seuraava kuvatiedosto ja avaa se katseluohjelmassa: LINKKI Säädä kuvanäyttösi niin, että näet tekstin PRINT kummassakin sekä tummassa että vaaleassa dokumentin alueessa. Teksti on himmeänä kummassakin alueessa. Säädä näytön kirkkaus. Tarkastele dokumentin neutraaleja alueita ja huomioi eri värisävyjä näissä alueissa. Jos koet värisävyn,  niin säädä näyttöä niin että sävy himmenee ja siitä tulee neutraali. Scandinavian Photo Print tarjoaa myös vertailu tulosteen A5 koossa, jotta näet että tuloste vastaa kuvanäyttöä. Vertailutuloste arvioidaan valaistuksessa, joka on mahdollisimman lähellä 5000°K (päivänvalo)

  Tulosta vertailukuva

  Värien hallinta, Avanced: ICC-Profiili

  Teknikkomme ja kuvankäsittelijämme työskentelevät jatkuvasti kehittäen värien ja testitulosteiden prosessinvalvontaa, sekä mediaprofilointia ja heidän vastuullaan on myös varmistaa valmistuksen tasaisen ja parhaan mahdollisen laadun tarjoaminen asiakkaillemme.

  Scandinavian Photo Print tarjoaa jokaiseen tulostustekniikkaan  ICC profiilin tehdessäsi oman soft proofingin ammattimaisesti kalibroidussa kuvanäytössä.

  Soft Proof
  Jotta saat kuvan sopimaan näyttöön parhaalla mahdollisella tavalla, on vaatimuksena kalibroitu graafisen tason näyttö. Kalibrointi tulee tapahtua colorimeterin ja spectrophotometerin avulla.

  Kalibroitaessa kuvanäyttöä vastaamaan lopullista tulostusta, käytetään useimmiten seuraavia asetuksia:

  • Värilämpötila 5000 - 5800° Kelvin
  • Luminanssi 85-120 candela/m?;
  • Gamma 2.2

  Tarkasteltaessa ja vertailtaessa tulostusta vastaamaan näyttöä, tulee seuraavia valotusarvoja käyttää:

  • Värilämpötila 4800° - 5200° Kelvin (optimaalisesti 5000° Kelvin, päivänvalo)

  Soft proofing  Adobe Photoshop:ssa tehdään seuraavasti:

  1. Lataa ICC profiili yläpuolella olevaan valitsemaasi paperiin, johon haluat painaa kuvan 
  2. Asenna ICC profiili tietokoneesi käyttöjärjestelmään seuraavasti:

  Macintosh:ssa kopioidaan ICC profiili manuaalisesti :
  Mac OS X  MacintoshHD:/Library/ColorSync/Profiles
  Windows:ssa käytä oikeaa painiketta ICC profiilissa ja valitse asenna :
  Windows XP, Vista, 7 C:/windows/system32/spool/drivers/color

   

      3. Aukaise Adobe Photoshop

      4. Avaa kuva, jonka haluat käsitellä

      5. Mene/navigoi: Meny > Näytä > Proof setup > Own

      6. Valitse mediaprofiili, jonka juuri asensit "Device to Simulta" alle.

      7. Valitse ”Säilytä värinumerot”

      8. Valitse ”Suhteellinen värintoisto” yhdessä "Black Point Compensation" kanssa

      9. Halutessasi voit valita ”Simuloida paperin väriä” (näytä paperin alkuperäissävy ennen tulostusta)

     10. Valitse OK

  Soft Proofing on nyt aktiivinen ja näyttää valitun median. Kun tarkastelet kuvaa, tulee taustan olla tasaisen harmaan sävyinen ja tilan valaistuksen tulee olla neutraali, hivenen vaimea, kuten kuvanäytön kalibroinnissa. Vältä häiritseviä valonlähteitä ja voimakkaita värejä työtilan ympärillä.

   

  Aktivoi soft proofing painamalla ctrl + y. Säädä kuvaa haluamallasi tavalla. Tarkista että kaikki värit ovat painokelpoisa aktivoimalla painokelpoisuus-varoituksen shift + ctrl + y.

  Kun olet valmis, tallenna kuva upotettuna väriprofiiliin JPG tai TIFF muodossa ja siirry kuvatilaukseen:

  http://www.scandinavianphoto.fi/print
   

  Lataa Colorprint ICC-profiili

  Försäljningsvilkor - PRINT

  Leveransvillkor

  Bildframställning

  All bildproduktion bygger på ömsesidigt förtroende med god sed mellan beställare och producent. För att vi ska kunna ge efterfrågad service så ansvarar kunden för att tillräckligt tidsmarginal finns för att kunna genomföra bildproduktion på fackmannamässigt vis och att tidsmässig möjlighet finns för åtgärdande produktion om skada i form av nedan reklamationsrätt uppkommer.

  Vid reklamation utförs omkopiering utan kostnad vid uppvisande av påtalad skada som skett innan leverans från Scandinavian Photo Print. Reklamationer ska påvisas med retur av skadad produkt i sin helhet inom 8 arbetsdagar. Vi förbehåller oss rätten att hänvisa reklamationen till tredjepart i de fall produkten skadats efter att varan har lämnat vårt lager och omsorg. Vid godkänd reklamation ombesörjs transport av ersättande varor av Scandinavian Photo på samma sätt som ursprunglig beställning omfattade.

  Vid krav på färglikhet behöver vi mottaga färgprov innan produktion påbörjas. Bifogas ej färgprov gäller vår bedömning som den riktiga.

  Alla beställningar av bildutskrifter är unika och då varan endast kan säljas till beställaren och omfattas därför ej av ångerrätt utöver reklamationsrätten vid skada.

  Ansvar för inlämnat material

  Skador eller förlust av inlämnade varor, såsom framkallad film, skisser, original etc. ersätter vi enligt vår försäkrings villkor för varor som förvaras för kunds räkning i direkt anslutning till pågående produktion och med de belopp som försäkringen omfattar. För inlämnat material i ansvarar Scandinavian Photo tills relaterad produktion avslutats och varan har tillhandahållits för avhämtning.

  Förlust av digitala bildfiler ersätts ej.

  Vid montering av utskrifter som ej producerats av Scandinavian Photo ansvarar monteringen sker på fackmannamässigt vis. Beställaren ansvarar för originalet och efterbehandling sker på beställarens ansvar.
  Scandinavian Photo hanterar alla bildfiler som levereras till oss som temporära och tar inget ansvar för beställarens säkerställande av originalfilens bevarande. Om återkommande produktion från digitala filer sker kan dess lagras för kommande produktion i god sed.

  Scandinavian Photo tar inget ansvar för bildrättigheterna för inlämnat samt tillhandahållet material för framtagande av kopior då det åligger bildbeställaren att själv med god etik redovisa och respektera upphovsrätten.

  Scandinavian Photo frånsäger sig allt etiskt ansvar för tillhandahållna material av tredje part för bildframställning hos Scandinavian Photo Print.

Kysymyksiä ja vastauksia

© 1995-2019 Scandinavian Photo AB.
Y-tunnus: 2288972-8: 556679-6511

Pidätämme oikeuden mahdollisiin virheisiin teksteissä, kuvissa ja kohtuuttomissa hintavirheissä.
Sitemap (xml)