Vaikuttaa siltä, että käytät vanhaa web-sivua. Se voi tehdä että kaikki sivut eivät toimi tai näyttää omituiselta.

Kuvaa veden alla: 7 vinkki�

Nappaa kaikki lomamuistot talteen ottamalla kamera mukaan rannalle ja jopa vedenpinnan alle. Mikäli sinulla ei ole vedenkestävää kameraa, voit etsiä valikoimistamme kompakti- tai järjestelmäkamerallesi sopivaa sukelluskoteloa, ja myös videokameralle löytyy sukelluskoteloita. Ennenkuin viet kalliin kalustosi veden alle, suosittelemme testaamaan sukelluskotelosi ensin. Näin teet testin helposti: täytä sukelluskotelo kotona talouspaperilla ja upota se veden alle tiskialtaassa tai kylpyammeessa. Mikäli paperi kastuu, ei koteloa kannata käyttää kamerasi kanssa.

Seuraavassa seitsemän vinkkiämme, jotka tekevät vedenalaisvalokuvauksen helpommaksi ja itse kuvat tyylikkämmiksi:

1. Mene lähelle kuvauskohdetta. Vedessä kontrasti, väri ja terävyys katoavat, joten käytä mielellään laajakulmaobjektiivia ja mene lähemmäksi kuvauskohdettasi sen sijaan, että zoomaisit kauempaa.

2. Kuvaa lähellä vedenpintaa. Kuvaamalla lähellä vedenpintaa saat kuviin enemmän valoa. Lisäksi voit saada vedenpinnasta hienoja heijastuksia kuviisi.

3. Kuvaa ylöspäin. Kuvaa mieluummin alhaalta ylöspäin vedenpintaa kohti (syvyyksiin kuvaamisen sijaan), jotta saat väri- ja valovoimaisia kuvia.

4. Salama tai vedenalaistila. Käyttäessäsi salamaa vedenpinnan alapuolella, aseta valkotasapaino automaattiseksi. Vaihtoehtoisesti käytä mieluusti vedenalaistilaa, jos sellainen löytyy kamerastasi.

5. Pieni ISO-herkkyys. Yritä kuvata pienillä ISO-herkkyyksillä välttääksesi kohisevia kuvia, sillä vesi vähentää kontrastia.

6. Kuvaa makrolla. Kuvaamalla makrolla saat rauhallisempia kuvia ja usein jopa parempia kuvia.

7. Käytä yli 1/30 sekunnin suljinaikoja. Nyrkkisäännöt suljinajoille ovat: 1/30 s paikallaan olevat kohteet, 1/60 s hitaat kohteet ja 1/125 nopeat kohteet kuten kalaparvet.

Artikkelin kuvat on otettu Panasonic DMC-FX33-kameralla, joka on suosituin kompaktikamera jo kahdeksatta vuotta. Lisävarusteena kamerassa oli sukelluskotelo.

Kuvaaja: Daniel Claesson


Scandinavian Photo

12.6.2019 7.43.00

Dela

Hyvinvarusteltu Kamerakauppa

Vuodesta 1982 lähtien Scandinavian Photo on varustanut Ruotsin ja Pohjoismaiden valokuvaajia maailman parhaiden valmistajien kameroilla ja kameratarvikkeilla. Vuodesta 2010 saakka olemme toimineet myös Suomessa. Tavoitteemme on olla ammattimaisia ja pitää tuntemuksemme myymistämme kameroista ja muista kamera- ja kuvaustuotteista hyvänä. Saat meihin yhteyden puhelimitse ja Internetin välityksellä. Hintamme ovat aina edullisia ja tietotaitomme huipussaan.

0800-77 35 35

Ota yhteyttä

    Liity uutiskirjeemme tilaajaksi!

    Ole kartalla kuvauksen ja kameroiden uusimmista trendeistä! Tilaa Scandinavian Photon uutiskirje nyt! Saat ensimmäisten joukossa tietoa erikoistarjouksistamme, alan johtavien tuotemerkkien kuulumisista ja uutuuksista sekä tietysti runsaasti inspiraatiota omaan valo- tai videokuvaukseen.